Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: Πόλη-νησί της κομψότητας (1870-1940)

Έκθεση φωτογραφιών και ρούχων εποχής

Το Σάββατο στις 7.30 μ.μ. ξεκινά η νέα έκθεση του Κέντρου Λόγου καιΤέχνης «Διέξοδος» στο Μεσολόγγι. Στην εξαιρετικά πρωτότυπη αυτή έκθεση παρουσιάζεται το πορτραίτο της Ιεράς Πόλεως, της περιόδου 1870 - 1940, μέσω φωτογραφιών σε χειροποίητες κορνίζες εποχής καθώς και ανδρικών και γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ. Μιας πόλης με απευθείας επιρροές απο τη Δύση, που όλα τα κοινωνικά της "στρώματα" ντύνονταν με τρόπο αστικό και με μεγάλη κομψότητα.
Η έκθεση περιλαμβάνει δείγματα ντυσίματος απο το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, την Belle Époque, τους Βαλκανικούς, τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την εποχή του μεσοπολέμου και καταλήγει στο 1940.
Η ιδέα της έκθεσης ανήκει στην συγγραφέα Ακακία Κορδόση η οποία και την επιμελείται με την οργανωτική συνδρομή της αντιπροέδρου των "Φίλων της Διεξόδου" Βάσως Μπίσσα - Σταφυλάκη, της συνεργάτιδας Μαρίας Φιλίππου και της ιστορικού Τέχνης της "Διεξόδου" Αλτάνης Δακαλάκη.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και θα λειτουργεί καθημερινά -πλην Δευτέρας και Τρίτης- με ελεύθερη είσοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου