Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Ο Αλέξανδρος, ο Διαμαντής και οι άλλοι...

Στους πόσους νεκρούς
πέφτουν
οι παραιτήσεις;

Θλίψη, οργή και ανησυχία προκαλεί η άδικη εγκληματική επίθεση που δέχτηκαν τα ξημερώματα άνδρες των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τού 21χρονου αστυνομικού Διαμαντή Μαντζούνη.
Θλίψη, επειδή οι «επαναστάτες» πήγαν να αποδείξουν την… ελληνικότητά τους, «γαζώνοντας» το κορμί ενός παλικαριού.
Οργή, επειδή ως φαίνεται, κάποιοι κύκλοι έχουν βαλθεί να δημιουργήσουν στην Ελλάδα ένα κλίμα περαιτέρω αβεβαιότητας και έλλειψης εμπιστοσύνης στους θεσμούς. Κάτι που οι αρμόδιες αρχές δεν δείχνουν να το έχουν αντιληφθεί.
Ανησυχία, επειδή βλέπουμε να εμφανίζεται στη χώρα μας η πιο επικίνδυνη μορφή τρομοκρατίας. Το λεγόμενο «αντάρτικο πόλης» το οποίο όμως δεν νοείται να υφίσταται σε χώρες με δημοκρατικό πολίτευμα, όσο σαθρό και αν είναι.
Πρόκειται για το είδος της τρομοκρατίας που χτυπάει στο «ψαχνό», όπως έγινε με το κάψιμο της Αθήνας, όπως έγινε με το λεωφορείο των ΜΑΤ, όπως έγινε και με την τελευταία αιματηρή επίθεση.
Πρόκειται για την μορφή τρομοκρατίας, στην οποία δεν υπάρχει ο συγκεκριμένος στόχος, όπως συνέβαινε με την 17 Νοέμβρη, αλλά πρυτανεύει ο όποιος σκοπός. «Πυροβόλησε και όποιον πάρει ο Χάρος!». Αρκεί να δημιουργηθεί κλίμα…
Είναι το κλίμα αποσταθεροποίησης που προαναφέρεται και το οποίο η Ελληνική Αστυνομία δεν δείχνει ικανή να αντιμετωπίσει. Τουλάχιστον αυτό έχει αποδειχτεί μέχρι στιγμής και το χειρότερο είναι ότι δεν διακρίνεται κανενός είδους προσπάθεια για να επανέλθει η ΕΛΑΣ στις κυρίως αρμοδιότητές της.
Όσο απουσιάζει ο αστυνομικός από τις γειτονιές, τόσο θα «αλωνίζει» η παρανομία και όσο ο κάτοικος αυτής της χώρας θα βλέπει ότι η ΕΛΑΣ υπάρχει για να εξυπηρετεί την ματαιοδοξία κάποιων «υψηλών προσώπων», τόσο θα απογοητεύεται και θα αισθάνεται απροστάτευτος, όπως δηλαδή και οι ίδιοι οι αστυνομικοί! Όπως δηλαδή κι εκείνα τα ένστολα παιδιά που σήμερα στις 3 το πρωί πήγαν να βγάλουν το μεροκάματο στο υπουργείο Πολιτισμού και «εισπράξανε» τους πυροβολισμούς κάποιων «ανταρτών πόλης»…
Δεν ξέρω, αλλά η ενέργεια κατά του 21χρονου αστυνομικού, νομίζω ότι πρέπει να θεωρηθεί ως περισσότερο επικίνδυνη από την φονική ενέργεια κατά του 15χρονου μαθητή. Για τον απλό λόγο, ότι ο άτυχος ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε θύμα κάποιου «τσαμπουκά» της συμφοράς και ο δε Διαμαντής Μαντζούνης, δέχτηκε στο κορμί του σφαίρες από κάποιους «εντελοδόχους» εκτελεστές ή αδίστακτους φονιάδες και κατακαημένους «επαναστάτες».
Είναι καιρός, η πολιτεία να συνέλθει. Ο τόπος χρειάζεται αστυνομία εν λειτουργία και όχι για τους λίγους, αλλά για τους πολλούς. Όσο για την κυβέρνηση – ε, μάλλον θα πρέπει να αναλογιστεί πόση ευθύνη φέρει για την κατάντια της Ελλάδας τις τελευταίες 30 ημέρες. Στις 6/12 φονεύθηκε το «πλουσιόπαιδο» Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος και πάνω στον μήνα «γαζώθηκε» το «φτωχόπαιδο» Διαμαντής Μαντζούνης. Άραγε, στους πόσους νεκρούς πέφτουν ο παραιτήσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου