Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Σημείωμα Καρχιμάκη για την κατάθεση Βουλγαράκη

Έργο… ρεπόρτερ επιτελεί στην Εξεταστική Επιτροπή ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης και με τα γνωστά σημειώματά του προς τον Τύπο, αναφέρεται σε διάφορα σημεία των καταθέσεων - και βέβαια συνοδευόμενα από σχετικά σχόλια. Το άρτι αφιχθέν σημείωμα του κ. Καρχιμάκη, για την κατάθεση του κ. Βουλγαράκη, αναφέρει τα εξής:

Ο κ. Βουλγαράκης κατέθεσε στην Επιτροπή ότι το κτήμα της Ουρανούπολης που μεταβιβάστηκε στη Μονή Βατοπεδίου δεν είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος και δεν απαγορευόταν η μεταβίβασή του.
Τον κ. Βουλγαράκη διαψεύδει ο κ. Λιάπης, που τον διαδέχτηκε στο Υπουργείο, με έγγραφό του από 3.4.2008, δηλαδή σε ανύποπτο χρόνο.
Συγκεκριμένα ο κ. Λιάπης στο από 3.4.2008 έγγραφό του, το οποίο απευθύνει στο Νομικό Σύμβουλο του Υπουργείου Πολιτισμού, αναφέρει ότι η παραχωρηθείσα έκταση της Ουρανούπολης έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο με την Υ.Α. 5980/16.10.1965 (ΦΕΚ 714/29.10.1965), έχει εξαιρετική αρχαιολογική σημασία και σπουδαιότητα, παρουσιάζει μάλιστα και διεθνές ενδιαφέρον. Για τη συγκεκριμένη περιοχή έχουν σχεδιαστεί διαδρομές αρχαιολογικού περιπάτου, έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη με χρηματοδότηση των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης.
Τέλος, στην ίδια επιστολή του ο κ. Λιάπης ζητάει από τον Νομικό Σύμβουλο του Υπουργείου Πολιτισμού να γνωμοδοτήσει εάν το Υπουργείο νομιμοποιείται να προχωρήσει σε ακύρωση της συμβολαιογραφικής πράξης μεταβίβασης.
Εν ολίγοις, ο κ. Λιάπης «αδειάζει» τον κ. Βουλγαράκη, τόσο ως προς το γεγονός του χαρακτηρισμού της Ουρανούπολης ως αρχαιολογικού χώρου, όσο και ως προς την νομιμότητα του συμβολαίου μεταβίβασης (ανταλλαγής) που συνέταξε η σύζυγος του κ. Βουλγαράκη.
Επίσης, ο κ. Βουλγαράκης ερωτώμενος απάντησε ότι θα μπορούσε να μεταβιβαστεί η ευρύτερη περιοχή των Στηλών του Ολυμπίου Διός (εξαιρουμένων των Στηλών), αν αυτό το επιτρέπει ο νόμος.
Ερωτηθείς ο κ. Βουλγαράκης αν θεωρεί δεοντολογικό, ενώ είναι Υπουργός Πολιτισμού, να κατατίθενται εμβάσματα ύψους 465.000 Ευρώ, στις 6.8.2007, σε κοινό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας του ιδίου και της συζύγου του, από τη Ιερά Μονή Βατοπεδίου, απάντησε ότι αυτό είναι σύνηθες και ότι δεν αποτελεί πρόβλημα!
[Σελ. 89 Πρακτικά Εξεταστικής 2/12/08]
Κατά τον κ. Βουλγαράκη…
«… δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Δεν υπάρχει σκάνδαλο»
[Σελ. 23 Πρακτικά Εξεταστικής 2/12/08]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου