Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Δύσκολες ώρες για την Ελλάδα

Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη βρίσκονται στο έλεος των "γνωστών αγνώστων". Το κράτος έχει παραλύσει και η αστυνομία εντελώς ανίκανη να υπερασπίσει την δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Υπάρχει ανησυχία για το "ποιοί;" και το "γιατί;". Νύχτωσε και κάποιοι δείχνουν να νυστάζουν - γενικά.
Και μέσα σε όλο τον χαμό, μία είδηση πριν λίγα λεπτά, ήρθε για να δημιουργήσει άλλου είδους ερωτηματικά. Η είδηση αναφέρει:
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια θα έχει αύριο στις 9:30 ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μετά τα πρωτοφανή επεισόδια που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Αυτή είναι, επί λέξει, η λακωνική ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν λίγα λεπτά.
Άραγε ο κ. Καραμανλής επισκέπτεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μόνον για να τον ενημερώσει; Ας περιμένουμε...
Μεταξύ μας: Η παραίτηση της κυβέρνησης, μάλλον θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Εάν δεν παραιτηθεί ή θα αναγκαστεί να κάνει "διορθωτικές κινήσεις", ή...
Εν τω μεταξύ...
Όπως ανακοινώθηκε στις 9 μ.μ., αύριο ο Πρωθυπουργός μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. Διευκρίονιζεται ότι οι συνατήσεις θα γίνουν με πρωτοβουλία του κ. Καραμανλή. Έτσι, στις 10.30 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου και στις 11.15 με την γ.γ. του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα. Θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλαβάνο στις 2.30 μ.μ. και με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρη. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου