Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Ο Καραμανλής, μίλησε!

Και τι είπε για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου;
Ότι αναλαμβάνει με ευθύτητα «το μερίδιο της ευθύνης» και πως: «Υποτίμησα το θέμα. Δεν είδα έγκαιρα τις διαστάσεις του. Δεν είχα πλήρη εικόνα. Το λάθος είναι δικό μου και δεν το χρεώνω σε κανέναν!».
Επίσης, δεν παραμέλησε να δηλώσει ότι «κάποιοι λειτούργησαν πέρα από την πνευματική τους αποστολή σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, εκμεταλλευόμενοι της χρόνιες αδυναμίες και ενέπλεξαν φορείς και υπηρεσίες»*.
Χωρίς αμφιβολία, κρίνεται σαν αντρίκια η στάση του Πρωθυπουργού, που ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη των λαθών. Όμως ο λαός, ο κόσμος που τον επέλεξε να κυβερνήσει «σεμνά και ταπεινά» απαιτεί από τον κ. Καραμανλή, να «κόψει κεφάλια», να αλλάξει οικονομική πολιτική, να σταματήσει να συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική Σημίτη, να επικεντρωθεί στα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και γενικά η πολιτική του να κινείται υπέρ των πολλών.

Δεν αρκεί μόνον το προσωπικό ήθος, για έναν Πρωθυπουργό. Προσόν είναι και η ικανότητα της επιλογής συνεργατών. Τώρα με τον αναμενόμενο ανασχηματισμό, που ο κ. Καραμανλής θα παίξει το τελευταίο του χαρτί. Αρκεί τα νέα πρόσωπα, που θα επιλέξει να είναι «αμόλυντα», να μην έχουν ως κύριο επάγγελμα την πολιτική, να μην έχουν τακτικές εμφανίσεις σε "τηλεπαράθυρα" και να έχουν κολλήσει ένσημα. Κυρίως το τελευταίο!
* Και τι θα γίνει; Έτσι "καθαρή" θα την βάλουνε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου