Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Έφυγε ο Γιώργος Κοίλιαρης...


Θλίψη στην δημοσιογραφική οικογένεια, από την «απόδραση» του μάχιμου δημοσιογράφου, Γιώργου Κοίλιαρη, ο οποίος είχε τραυματιστεί κατά την διάρκεια αποστολής στο Αφγανιστάν. Ο Γιώργος Κοίλιαρης, ήταν 54 ετών και κατέληξε πριν λίγες ώρες στο νοσοκομείο ΚΑΤ, έπειτα από την πολυήμερη μάχη, για να κρατηθεί στη ζωή. 
Ο Γιώργος Κοίλιαρης, τραυματίστηκε στις 9 Οκτωβρίου, στον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη, σε τροχαίο στο Αφγανιστάν, κατά τη διάρκεια αποστολής του για τη ΝΕΤ, στην εμπόλεμη ζώνη. 
Με πρωτοβουλία των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών και τη συνδρομή κλιμακίου της Διεθνούς Δύναμης, που βρίσκεται στο Αφγανιστάν, διακομίστηκε αρχικά σε νοσοκομείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στο Αμπού Ντάμπι και στη συνέχεια με C-130 στην Αθήνα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος έκανε της εξής δήλωση: 
"Ο Γιώργος Κοίλιαρης ήταν ένας μάχιμος δημοσιογράφος που σε όλη του την επαγγελματική διαδρομή αναζητούσε με αφοσίωση την αλήθεια. Τον χαρακτήριζε η ευαισθησία, η προσοχή στην λεπτομέρεια και το αυθεντικό ενδιαφέρον για τους ανθρώπους, όπως άλλωστε απέδειξε και με το τελευταίο και μοιραίο ταξίδι του στο Αφγανιστάν. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στους οικείους του".
Δήλωση του Γ. Παπακωνσταντίνου
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έκανε την ακόλουθη δήλωση, για τον θάνατο του δημοσιογράφου Γιώργου Κοίλιαρη: 
"Ο Γιώργος Κοίλιαρης ήταν μαχητής. Δημοσιογράφος με όλη την σημασία της λέξης, ζούσε το ρεπορτάζ σ’ ολόκληρο τον κόσμο, για τον άνθρωπο και τις αξίες του. Γι’ αυτό έδωσε την υπόσχεση του και την τήρησε πηγαίνοντας στην τελευταία του αποστολή. Δεν κόπιασε, δεν δείλιασε. Έχασε τη μάχη, μα όχι και τον πόλεμο. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια".
*** Θυμάμαι τον Γιώργο από τότε που δουλεύαμε στη "Νίκη" του επίσης αξέχαστου Δημήτρη Μαρούδα. Έβλεπα την εξέλιξή του και τον χαιρόμουν, γιατί ήταν ένας καθαρός άνθρωπος και έντιμος επαγγελματίας. Α, ρε Γιώργη...
Προηγούμενο δημοσίευμα κλικ ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου