Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Δουατζής και... Ευχέτης για κουβέντα στην Πάτρα



Σήμερα στη 1 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» της Πάτρας, το βιβλιοπωλείο «Discover Παπασωτηρίου», οι εκδόσεις «Λιβάνης» και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου -Νήσων συνδιοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Δουατζή «Μη φεύγετε κύριε Ευχέτη». 
Για το βιβλίο του αξιόλογου συγγραφέα και συναδέλφου θα μιλήσουν: ο δήμαρχος Πατρέων κ. Ανδρέας Φούρας, ο επίκουρος καθηγητής στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Απόστολος Μπενάτσης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πάτρας κ. Γιάννης Η. Παππάς και ο συνάδελφος κ. Κώστας Τσιβιλίκας. Συντονιστής θα είναι ο επίσης συνάδελφος και συγγραφέας κ. Κώστας Μπουλμπασάκος.

Δουατζής συνέχεια...

Στις προθήκες των βιβλιοπωλείων βρίσκεται ήδη η έκδοση «Τάσος Λειβαδίτης – Συνομιλία με τον Νυχτερινό Επισκέπτη» (Στίχοι – Χειρόγραφα – Κείμενα – Μαρτυρίες), που επιμελήθηκε ο κ. Γ. Δουατζής και που μαζί του γράφουν οι κ.κ. Κώστας Κουλουφάκος, Γιώργος Μαρκόπουλος, Απόστολος Μπενάτσης, Τίτος Πατρίκιος, Μανώλης Πρατικάκης και Δημήτρης Τσαλαπάτης. Όμως, αυτή την έκδοση κοσμούν με την παρουσία τους ο Νικηφόρος Βρεττάκος, αλλά και ο Γιάννης Ρίτσος με το ποίημά του «Στον αδελφό μου Τάσο Λειβαδίτη»...
Πρόκειται για ένα μικρό αφιέρωμα μνήμης, 152 σελίδων, στον Τάσο Λειβαδίτη για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατό του. Φίλοι και ομότεχνοι, με παλαιότερα και πιο πρόσφατα κείμενά τους, μιλούν για τον ποιητή και το έργο του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου