Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Παρεξήγηση...

Γράφει
ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης
denniskontarinis@yahoo.com
patrinos12@hotmail.com


Ν. Υόρκη, 14.

Στην Κύπρο βρέθηκε πριν από μέρες, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμυ Κάρτερ σε μιά προσπάθεια να βοηθήσει τους Χριστόφια και Ταλάτ στις συνομιλίες τους γιά μιά κάποια λύση στο κυπριακό πρόβλημα. Τα γεγονότα βέβαια δεν μας επιτρέπουν να πιστεύουμε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει την δύναμη, αλλά και την θέληση, να επηρεάσει τις τουρκικές θέσεις πάνω στο πρόβλημα της κατοχής της Μεγαλονήσου. Εξ άλλου το προεδρικό παρελθόν του κάθε άλλο παρά ελπίδες μπορεί να εγγυάται.

Ο Τζίμυ Κάρτερ ήταν ο υποψήφιος πρόεδρος τον οποίον υποστήριξε και ψήφισε όλη η Ομογένεια της Αμερικής με την ελπίδα πως αν εκλεγεί θα πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις του γιά την διευθέτηση του προβλήματος κατοχής με την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο από το 1974.
Ο Τζίμυ Κάρτερ ήταν ο προεδρικός υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος τον οποίον βοήθησαν οικονομικά με εκατομμύρια δολλάρια όλοι οι Έλληνες Ομογενείς της Αμερικής ακόμη και οι οπαδοί του ρεπουμπλικανικού κόμματος, πιστεύοντας τις απατηλές προεκλογικές υποσχέσεις του.
Ο Τζίμυ Κάρτερ ήταν ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ γιά τον οποίον χτύπησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών στην Κύπρο όταν εκλέχτηκε στο αξίωμα του προέδρου.
Ο Τζίμυ Κάρτερ ήταν ο πρόεδρος πάνω στον οποίον όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνοκύπριοι στήριξαν τις ελπίδες τους, το 1976, που εξελέγει πρόεδρος των ΗΠΑ γιά μιά λύση του προβλήματος τότε, που η μαρτυρική μεγαλόνησος μετρούσε μόνο δυό χρόνια κατοχής.
Ο Τζίμυ Κάρτερ ήταν αυτός που όταν εκλέχτηκε πρόεδρος όχι μόνο ξέχασε τις προεκλογικές υποσχέσεις του αλλά βγήκε και ξεδιάντροπα δήλωσε δεν είχα υποσχεθεί τίποτα.
Ο Τζίμυ Κάρτερ είναι αυτός που σήμερα στην Κύπρο ξεδιάντροπα δηλώνει μπροστά σε όλους, οι δύο αυτοί γενναίοι ηγέτες – Χριστόφιας Ταλάτ - θα διορθώσουν μιά παρεξήγηση που κρατάει 35 ολόκληρα χρόνια.
Άγνωστο γιά ποιό λόγο ο Τζίμυ Κάρτερ, προσθέτει έναν ακόμη χρόνο στην... παρεξήγηση.
Αν ο Τζίμυ Κάρτερ, ένας πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ένας άνθρωπος που έχει αναδειχθεί σε υπερασπιστή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ένας πρώην πρόεδρος μιάς υπερδύναμης, που έχει τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης το 2002, φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίζει απλή παρεξήγηση την εισβολή σ’ ένα ελεύθερο κράτος και την κατοχή του γιά 34 ολόκληρα χρόνια , τότε αυτός ο λαός, ο λαός της Κύπρου, τι μπορεί να περιμένει από αυτόν αλλά και από όλους τους άλλους ηγέτες των υποτιθεμένων ελευθέρων λαών;
Παρεξήγηση λοιπόν η ματωμένη ιστορία ενός λαού κατά τη γνώμη του κ. Κάρτερ. Παρεξήγηση η πονεμένη ιστορία του νησιού που επί 34 ολόκληρα χρόνια βιώνει τις θηριωδίες των καταχτητών της. Παρεξήγηση η τύχη των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής, παρεξήγηση η κατάντια της Κερύνειας, παρεξήγηση οι αρπαγές των ιδιοκτησιών των Κυπρίων, παρεξήγηση ο εποικισμός, παρεξήγηση και τόσα άλλα εγκλήματα των Τούρκων. 
Να υποθέσω ότι ο Τζίμυ Κάρτερ δεν είναι γνώστης του κυπριακού προβλήματος; Μάλλον δεν συμβαίνει αυτό. Απλά είναι κι’ αυτός ένας ακόμη Αμερικανός πολιτικός,
που σαν μόνη λύση βλέπουν το δουλικό χάδι τους στην πλάτη της Τουρκίας.
Κρίμα κ. Κάρτερ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου