Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Ώρα για ανατροπή της καθεστηκυίας οικονομικής τάξης

Σαββατοκύριακο εν όψει και εκτός της ανάπαυλας, το εν λόγω διήμερο συνιστάται για περίσκεψη. Όχι τόσο για το τι μέλλει γενέσθαι την ερχόμενη εβδομάδα με την Εξεταστική και την Προανακριτική Επιτροπή, όσο για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Οικονομία της χώρας.
Αυτό που έγινε την Παρασκευή, ίσως θα πρέπει να σηματοδοτήσει ραγδαίες εξελίξεις, καθώς δεν είναι λίγο να σημειώνουν άνοδο όλα τα χρηματιστήρια και το δικό μας να ρίχνει «βουτιά» -6%. Ούτε είναι δυνατόν, να ρίχνει «μακροβούτι» -17% η μετοχή της Εθνικής, όταν μάλιστα τις τελευταίες ημέρες όλοι έτρεχαν να αγοράσουν μετοχές της επειδή ήταν «γερά χαρτιά»! 

Γιατί συνέβη αυτό το «παρατράγουδο» και τι έχουν να πουν από Δευτέρα οι αρμόδιες αρχές;
Η χώρα βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο. Δεν κινείται τίποτα, όλα είναι νεκρά και ουδείς δείχνει να έχει κάποιο όραμα για το αύριο. Και μέσα σε όλον αυτόν τον χαμό, ακούς να σου μιλάνε ακόμη για μείωση πληθωρισμού και δημόσιου χρέους! 
Καλά, πόση φαντασία χρειάζεται για να γίνει αντιληπτό ότι η Οικονομία δεν ανακάμπτει εάν δεν ανέβη ο πληθωρισμός; Πώς; Έτσι είναι! Εάν δεν μπουν λεφτά στις τσέπες του κοσμάκη το εμπόριο δεν «ανασαίνει». Να δώσουν τάχιστα αυξήσεις στους εργαζόμενους κα τους συνταξιούχους – ικανές για να μπορέσει να θυμηθεί ο πολίτης τον καταναλωτισμό με μετρητά και όχι με «πλαστικό» χρήμα!
Το μόνιμο αίτημα του ΚΚΕ για τον βασικό μισθό, ας θεωρηθεί συντηρητικό, διότι εάν σήμερα ο βασικός δεν φτάσει στα 1.500 ευρώ, πολύ σύντομα θα δούμε να ξεπουλιώνται σπιτικά για έναν τενεκέ λάδι!
Ας βρεθεί κάποιος να μιλήσει ανοιχτά στον λαό, για την τραγική οικονομική κατάσταση που διέρχεται η χώρα. Ας ληφθούν άμεσα οικονομικά μέτρα. Να «κόψουν» χρήμα για να κινηθεί το εμπόριο κι ας αφήσουμε τον πληθωρισμό να καλπάζει και το δημόσιο χρέος να αυξάνεται! 
Ας πουν την αλήθεια στον λαό κι ας αφήσουν τα μακροοικονομικά και τα μεγαλόπνοα προγράμματα. Ένα «πραξικόπημα» για την ανατροπή της καθεστηκυίας οικονομικής τάξης κρίνεται απαραίτητο! Όταν η «ελεύθερη οικονομία» λειτουργεί εις βάρος του ατόμου, τότε γίνεται μπούμερανγκ κατά του κάθε... Φραγκεστάϊν! Επιτέλους, έστω και την τελευταία στιγμή, ας το πάρουν χαμπάρι! Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε... 
*** Ίσως θεωρηθεί "τρελλή" η άποψη για την αναγκαιότητα αύξησης του πληθωρισμού. Όμως, αυτή είναι η αλήθεια, την οποία γνωρίζει πολύ καλά η αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου