Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Α Π Ε Ρ Γ Ι Α - ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

Η Αθήνα σήμερα «ξυπνάει» με... κατεβασμένα τα ρολά σε ΔΕΚΟ και «χειρόφρενο» στις συγκοινωνίες και όπως αναμένεται θα γίνει το «έλα να δεις», στο Λεκανοπέδιο, καθώς.. πάπαλα το Μετρό και ο Προαστιακός, ενώ σε ΗΣΑΠ, σε λεωφορεία, σε τρόλεϋ και σε τραμ, θα γίνουν στάσεις εργασίας. Οπότε, θα έχουμε «μποτιλιαρίσματα» όχι μόνον στους δρόμους, αλλά και στις... καφετερίες! Η συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος,  με αίτημα: 

«ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ – ΕΚΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΕΚΟ»

Δύο τρίωρες στάσεις εργασίας, από 05:00 έως 08:00 και από 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας, προκήρυξαν τα Σωματεία Εργαζομένων στον Ηλεκτρικό και στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ. 
Στάση εργασίας και στα τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 07:30 και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Στο Τραμ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 06:00 και από τις 22:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. 
Επίσης ακυρώνονται τα δρομολόγια της Ολυμπιακής, ενώ προβλήματα θα δημιουργηθούν και στις άλλες αεροπορικές εταιρίες λόγω συμμετοχής στην απεργία των ΔΕΚΟ των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Στο μεταξύ, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εξήγγειλαν 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία για τις 21 Οκτωβρίου λόγω της κατάθεσης του Προϋπολογισμού. Και στις 13 Οκτωβρίου οι επαγγελματοβιοτέχνες κλείνουν τα καταστήματά τους.
*** Κατά πληροφορίες, δεν αποκλείεται να ενημερωθεί για τις απεργίες, ακόμη και ο Πρωθυπουργός. Κι αυτό εικάζεται, επειδή όταν κάποιοι τον πληροφόρησαν πρόσφατα ότι η χώρα μαστίζεται από την ακρίβεια, εκείνος αμέσως έδειξε την αρμόζουσα ευαισθησία, κάνοντας έφοδο στο υπουργείο Ανάπτυξης. Μέχρι την άλλη απεργία δεν αποκλείεται να έχει αναγγελθεί το 42ο μέτρο για την πάταξη της ακρίβειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου