Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Σίμος στο "τιμόνι" του Ρ/Τ Σταθμού της Βουλής

Συντονιστής του Τηλεοπτικού και Ραδιοφωνικού Σταθμού της Βουλής, αναλαμβάνει από μεθαύριο 1η Οκτωβρίου και για τα επόμενα τρία χρόνια, ο εμπειρότατος και καταξιωμένος δημοσιογράφος κ. Νικόλαος Σίμος – εκδότης της εφημερίδας «Ελ. Τύπος». 
Όπως ανακοινώθηκε από την Διεύθυνση Επικοινωνίας του Τμήματος Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης της Βουλής, στις 25 Σεπτεμβρίου, έληξε η δεύτερη θητεία του Συντονιστή του Τηλεοπτικού Σταθμού κ. Κων. Αλαβάνου. Ο κ. Αλαβάνος θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από τη θέση του Συμβούλου του Προέδρου της Βουλής. 
Ο κ. Ν. Σίμος, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου και της Νομικής Αθηνών. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1972 από την «Ναυτεμπορική» ως υπεύθυνος ναυτιλιακού και στη συνέχεια εργάστηκε στην «Καθημερινή», την «Εστία», τη «Βραδυνή», τον «Ελ. Τύπο» κ.α. ενώ συνεργάστηκε ως σχολιαστής - αρθρογράφος σε έντυπα κύρους όπως τον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» και την «Οικονομική Πορεία».
Επί σειρά ετών διετέλεσε διευθυντής σύνταξης, διευθυντής και γενικός διευθυντής στην εφημερίδα «Καθημερινή» ενώ το 2003 ανέλαβε τη διεύθυνση της εφημερίδας «Ελ. Τύπος της Κυριακής», ενώ μέχρι σήμερα είναι ο εκδότης της εφημερίδας «Ελ. Τύπος». 
Ο κ. Ν. Σίμος έχει μεγάλη ραδιοφωνική εμπειρία, καθώς έχει εργαστεί σε πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Συγκεκριμένα, διετέλεσε μέλος της ιδρυτικής ομάδας των δημοσιογράφων που στελέχωσε, καθώς και σχολιαστής, του «Αθήνα 9,84» (1987-88), συνεργάστηκε, με δικές του εκπομπές, με τον «ΑΝΤ1» (1988-89) και την περίοδο 2001-2006 διετέλεσε διευθυντής Ενημέρωσης στο «Κανάλι 1» του Πειραιά. 
Ο νέος συντονιστής του Τηλεοπτικού και Ραδιοφωνικού Σταθμού της Βουλής, έχει συγγράψει τα βιβλία «Κύριε Πρόεδρε στη διάθεσή σας» (2007) και «Το Μακεδονικό» (2008).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου