Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Καραμανλής έπεσε "θύμα" της φιλίας

Ιστορική θα μείνει η συνέντευξη του κ. Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη, για όσα δεν είπε: ως Πρωθυπουργός, ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και ως φέρων το όνομα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος αγαπούσε μεν τους φίλους του, αλλά δεν τους επέτρεπε να δράσουν ως εχθροί του. 
Αυτή την τακτική ο σημερινός Πρωθυπουργός δεν δείχνει να την ακολουθεί και συνεχίζει να θεωρεί φίλους του, ανθρώπους που δεν τίμησαν ούτε καν την απέραντη φιλία που τους προσφέρει. Παραμένει πιστός στο "ο φίλος τω φίλω εν κόποις και κινδύνοις ού λείπει"... 
Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή ο Πρωθυπουργός, θα γίνει λιγότερο συναισθηματικός και θα προτάξει το ήθος που τον διακρίνει. 
Εν τω μεταξύ, από την "ιστορική" αυτή συνέντευξη της ΔΕΘ, έμειναν αναπάντητες οι πλέον σημαντικές ερωτήσεις δύο δημοσιογράφων. Αυτή του Γιώργου Βλάχου κι εκείνη του Σπύρου Γκουτζάνη. Ερωτήσεις που θα περίμενε την απάντηση κάθε Έλληνας πολίτης και ιδίως κάθε νεοδημοκράτης.

Η ερώτηση του Γιώργου Βλάχου
"Από το σύνολο των απαντήσεων που έχετε δώσει στις δέκα ερωτήσεις που σας έχουν κάνει, βγάζω το συμπέρασμα ότι δεν σας έχουν ενημερώσει επαρκώς οι συνεργάτες σας για το κλίμα που υπάρχει έξω από αυτή την αίθουσα και έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, στην ελληνική κοινωνία. Θα ήθελα λοιπόν να σας κάνω ευθέως την εξής ερώτηση: Εχετε αποφασίσει να προχωρήσετε σε ένα πολιτικό χαρακίρι, συνδέοντας το όνομα Καραμανλή, την πορεία της παράταξης, την πορεία της κυβέρνησης, την πορεία της χώρας, με υπουργούς οι οποίοι πριν τρία χρόνια μένανε σε ένα διαμέρισμα, σήμερα έχουν δύο και τρία σπίτια, αναπτύσσουν επαγγελματική δραστηριότητα η οποία απαιτεί μεγάλα χρηματικά ποσά;Ποιο είναι το μήνυμα που αφήνετε στην ελληνική κοινωνία, στους νέους ανθρώπους; Ποιο είναι το μήνυμα, τα πρότυπα που δίνετε στα ίδια τα παιδιά σας; Μπαίνετε φτωχοί στην πολιτική και βγαίνετε πλούσιοι και σας καλύπτει και ο Πρωθυπουργός;"

Η ερώτηση του Σπύρου Γλουτζάνη:
"Σύμφωνα με σημερινές δημοσκοπήσεις, το 80% των πολιτών θεωρεί ότι οι υπουργοί σας πλουτίζουν μέσω των συζύγων τους που κάνουν business εκμεταλλευόμενες το ότι ο άντρας τους είναι πολιτικός. Άκουσα πολύ καλά και πολύ προσεκτικά την απάντηση που δώσατε στη συνάδελφο, την κυρία Μαρία Σπυράκη, αλλά νομίζω ότι δεν είναι ένα θέμα δικαιωμάτων των γυναικών. Άλλωστε και η δική μου σύζυγος εργάζεται και θα το σκεφτόμουν πώς θα γυρίσω σπίτι αν της αρνιόμουν τέτοιο δικαίωμα. Λυπάμαι που θα πρέπει να αναφερθώ στον Υπουργό Επικρατείας που κάθεται δίπλα σας, αλλά ενώ εδώ και περίπου μια δεκαετία δεν εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, από τότε που γίνατε Κυβέρνηση αυξάνει την περιουσία του και σχεδόν κάθε χρόνο αποκτά και ένα καινούργιο σπίτι. Σύμφωνα με το πόθεν έσχες του, τα εισοδήματά του προέρχονται από τη σύζυγό του, η οποία κάνει business και υπογράφει χρυσοφόρα συμβόλαια και ιδιωτικά συμφωνητικά με καναλάρχες, οι οποίοι όμως εξαρτώνται από τον κύριο Ρουσόπουλο, αφού ακόμα δεν έχουν δοθεί οι άδειες των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων, κάτι το οποίο παλαιότερα εσείς καταγγέλλατε ως ομηρία από αυτή την αίθουσα. Δεν αποτελούν αυτά τεκμήρια διαπλοκής; Σκοπεύετε να πάρετε κάποια μέτρα για να αντιμετωπίσετε αυτή την κατάσταση; Γιατί δεν νομίζουμε ότι το όραμά σας ήταν μία κατάσταση όπου ενώ οι Έλληνες πολίτες γίνονται πιο φτωχοί, οι υπουργοί σας γίνονται πιο πλούσιοι". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου