Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Η Κοντολίζα Ράϊς κατά της Ελλάδας

Μία ανέντιμη πολιτική πρόταση προς ψήφιση σε βάρος της Ελλάδας πρόκειται να θέσουν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη η απερχόμενη κυβέρνηση Μπους και η Κοντολίζα Ράϊς.
 
Γράφει ο 
Διονύσης Ε. Κονταρίνης  
denniskontarinis@yahoo.com
patrinos12@hotmail.com

Νέα Υόρκη,7  
Ένα επικίνδυνο πολιτικό  παιγνίδι σε βάρος της Ελλάδας ετοιμάζεται να ξεκινήσει, κατά πάσα πιθανότητα, προς τα τέλη του Σεπτέμβρη, μέ την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένω Εθνών, στη Νέα Υόρκη.
Εμπνευστής αυτού του παιγνιδιού το State Department της Ουάσιγκτον και πρωταγωνήστρια η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράϊς.
Από επίσημα Μέσα Ενημέρωσης των Σκοπίων είδε το φως της δημοσιότητας, πριν από περίπου τρεις βδομάδες, η είδηση ότι η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ η γνωστή γιά τις πολιτικές δραστηριότητες της στην παγκόσμια εξωτερική πολιτική  κ. Κοντολίζ
α Ράϊς, παρακάμπτοντας την εντολή που έχει ο πρέσβης κ. Μάθιους Νίμιτς από τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και τις διεργασίες που πραγματοποιεί γιά πάνω από δεκαπέντε χρόνια με εντολή του ΟΗΕ, γιά την λύση του προβλήματος της ονομασίας των Σκοπίων, θα προτείνει στη Γενική Συνέλευση κάποια λύση γιά το θέμα αυτό. Τα δημοσιεύματα αυτά τόσο από την κυβέρνηση των Σκοπίων όσο και από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας έχουν διαψευστεί, όμως τίποτα δεν πείθει ότι δεν θα γίνει.
Φυσικά η ενέργεια αυτή, αν γίνει, θα  είναι έξω από κάθε λογική αλλά και από νόμους και συντάγματα. Φυσικά όλα αυτά τόσο η Κοντολίζα Ράϊς όσο και ο πρόεδρος Μπους αλλά και οι άλλοι παρατρεχάμενοι του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, τα καταστρατηγούν και τα τοποθετούν, ως συνήθως,  στον κάλαθο των αχρήστων.
Η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ αλλά και την ΕΕ κατά δεύτερο λόγο, είναι γεγονός το  οποίο αποτελεί ένα στοίχημα τιμής γιά την κυβέρνηση Μπους. Βαδίζοντας προς το τέλος της καταστρεπτικής γιά όλο τον κόσμο, οκταετούς θητείας της η κυβέρνηση αυτή θέλει πάρα πολύ να τακτοποιήσει και το θέμα των Σκοπίων πριν το τέλος της.
Η πρόταση, που όπως υποστηρίζουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, θα υποβληθεί από το State Department προν το Συμβούλιο του ΟΗΕ είναι σε γενικές γραμμές μιά ανάμιξη πολιτικής και χημείας που μόνο η Ουάσιγκτον έχει την ικανότητα να παράγει τέτοια κατασκεύασματα. Η πρόταση θα έχει μιά διάρκεια ολοκλήρωσης τα δέκα χρόνια, γιά την λύση του, όμως αφού πρώτα τα Σκόπια ενταχθούν στο ΝΑΤΟ με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Φυσικά η όλη πρόταση που έχει σαν γεννήτορα την Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν επιτρέπει κανένα δίκιο στην Ελλάδα αλλά αφήνει μετά το τέλος της 10ετίας να τα βρούμε με τους Σκοπιανούς αφού βεβαίως συμπεριλάβουμε στις συζητήσεις μας και τα περί μακεδονικής μειονότητα, περί αποζημιώσεων περιουσιών, περί μακεδονικής γλώσσας, περί μακεδονικού έθνους  και πολλά άλλα που εξυπηρετούν την κυβέρνηση του Μπους να κλείσει θριαμβευτικά την καταστροφική οκταετίας της.
Η Κοντολίζα Ράϊς από την ημέρα που ανέλαβε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έγινε κι΄αυτή ένα από τα άλογα που έσερναν τον άβουλο Μπους στο άρμα της εξωτερικής πολιτικής. Το αποτέλεσμα ήταν και αυτή αλλά και οι άλλοι φωστήρες του State Department να σέρνουν τον πρόεδρο αλλά και αυτό τούτο το κύρος της χώρας από περιπέτεια σε περιπέτεια.
Μπρος στην πραγματικότητα του τέλους της περιόδου Μπους, προσπαθούν όλοι να προσδώσουν μιά κάποια αίγλη της τελευταίας στιγμής.
Εκτός όμως από όλα αυτά είναι πλέον αποδεδειγμένο πολιτικό γεγονός ότι η Ουάσιγκτον χρησιμοποιεί την εξωτερική της πολιτική γιά να ενισχύσει τον προεκλογικό αγώνα των ρεπουμπλικανών. Η ήττα του υποψηφίου του Δημοκρατικού κόμματος Τζων Μακ Κέην είναι κάτι πάρα πάνω από πιθανή. Το αποτέλεσμα είναι όχι μόνο το κόμμα αλλά και όλη η νομενκλατούρα των Ρεπουμπλικάνων να τρέμουν μπρος στην σκέψη ότι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα είναι ένας δικός τους αλλά ένας Δημοκράτης και μάλιστα ο αφροαμερικανος Μπάρακ Ομπάμα. Φοβούμενοι λοιπόν ότι ο νέος πρόεδρος μάλλον δεν θα είναι σε θέση να χειριστεί την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ όπως αυτοί την βλέπουν, όπως σε αυτούς αρέσει και εξυπηρετεί, τρέχουν να προλάβουν ώστε ο νέος πρόεδρος να βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων. Ένα από αυτά τα πυροτεχνήματα γιά την κυβέρνηση του Μπους είναι και η ένταξη των Σκοπίων στις ευρωατλαντικές συμμαχίες παραγνωρίζοντας τα οποιαδήποτε δίκια της Ελλάδας. Και πιστεύει πως ο Καραμανλής μετά από μιά σχετική επίδειξη ισχύος με την προβολή του βέτο στο Βουκουρέστι δεν θα τολμήσει να επαναλάβει γιά μιά ακόμη φορά το ίδιο μπρος στην υπεδύναμη των ΗΠΑ.
Δεν είναι εξακριβωμένο τι ακριβώς γνωρίζουν γύρω από όλα αυτά το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας όσο και ο πρωθυπουργός της. Εκείνο όμως που, οποσδήποτε είναι ένα γεγονός, είναι ότι η κυβέρνηση του Καραμανλή δεν θα τολμήσει να λοξοδρομήσει από την γραμμή του βέτο σε όλες τις ανυπόστατες απαιτήσεις των Σκοπιανών διότι, κι΄αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά, ο Μπους, η Κοντολίζα και οι υπόλοιποι φωστήρες της Ουάσιγτον θα πάρουν την οδό προς τις οικίες του πολύ σύντομα. Θα είναι εκεί ομως να τους περιμένει ο ελληνικός λαός ο οποίος έχει αποδείξει ότι την ιστορία του δεν την πουλάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου