Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

Τα... «εφ’ αμάξης» και με ΦΠΑ κατ' αποκοπή!


Μπορεί η παρακάτω είδηση να δείχνει κάπως «μπαγιάτικη», αλλά είναι... φρεσκότατη. Είναι σημερινή, προέρχεται από το υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών και αφορά τη φορολόγηση των εκμεταλλευτών των ιππηλάτων οχημάτων! Για να μην γίνει καμμία παρεξήγηση από κάποια παρομοίωση ή κάποιον παραλληλισμό, εκμεταλλευτές ιππηλάτων οχημάτων, είναι οι αμαξάδες και όχι οι εξουσιαστές κάποιας χώρας...
Η απόφαση, που παρατίθεται ολόκληρη, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «οι εκμεταλλευτές ιππήλατων οχημάτων, οι οποίοι διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας των εν λόγω οχημάτων από τους ΟΤΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ. (άρθρο 88 του ν. 2696/1999), υποχρεούνται στην καταβολή ετήσιου κατ’ αποκοπή ποσού ΦΠΑ, το οποίο ορίζεται σε 250 ευρώ, ανά ιππήλατο όχημα» και διευκρινίζεται πως:
«Για τον προσδιορισμό του ανωτέρω ετήσιου ποσού λήφθηκε (σ.σ. = ελήφθη) υπόψη (σ.σ. = υπ’ όψιν) το γεγονός ότι οι εκμεταλλευτές ιππήλατων οχημάτων πραγματοποιούν παρόμοια δραστηριότητα με αυτή των εκμεταλλευτών ΕΔΧ αυτοκινήτων (ΤΑΞΙ), λόγω όμως της ιδιομορφίας της εν λόγω δραστηριότητας η εκμετάλλευση ιππήλατων οχημάτων δεν είναι δυνατή καθόλη (σ.σ. = καθ’ όλη) τη διάρκεια του έτους, αλλά πραγματοποιείται περίπου κατά το ήμισυ του έτους». Έτσι για να μην μας «δουλεύουν» οι... εκμεταλλευτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου