Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

Ρομαντικές κουβέντες της... διαφθοράς!

Για να μην διερωτώμεθα πώς και η Ελλάδα κατέχει τα πρωτεία της διαφθοράς στην Ευρώπη των 15 και είναι τέταρτη στην ΕΕ των 27, καταχωρείται ένα απόσπασμα από την προχθεσινή είδηση για την σύσταση Υπηρεσίας Ελέγχου Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης, όπου κάποιοι «Ράμπο» θα εξορμούν στην αγορά για να προβαίνουν σε ελεγκτικές, κοστολογικές και τιμοληπτικές ενέργειες.
Αυτονόητο είναι, ότι για τέτοιες δουλειές χρειάζονται έντιμοι άνθρωποι και όχι λαμόγια που να τα «αρπάζουν». Γι’ αυτό το υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να είναι βέβαιο ότι τα στελέχη της υπηρεσίας δεν θα «λαδώνονται», ανακοίνωσε ότι «θα προβλέπονται ειδικές οικονομικές απολαβές και αποζημιώσεις» ώστε «να υπάρχει κίνητρο ένταξης σε αυτή και παράλληλα αντικίνητρο αναζήτησης άλλων οικονομικών πόρων, ιδίως κατά την άσκηση των καθηκόντων τους». Δηλαδή, μεγαλύτερο μισθό για να μην τα… «πιάνουν»!
Με δυό λόγια, όποιος θελήσει να πάει σε αυτή την υπηρεσία, θα πρέπει να θεωρήσει τον εαυτό του ως δεδομένο λαμόγιο και επειδή θα του δίνουν περισσότερα λεφτά δεν θα πρέπει να τα… «τσακώνει»! Το περίεργο είναι ότι με αυτό το περίεργο σύστημα, λειτουργούν και άλλες κρατικές υπηρεσίες…
Δηλαδή, δεν θα ήταν σωστό να προσληφθεί ένας «Ράμπο» ως αξιοπρεπές άτομο και με ίδιο μισθό με κάθε άλλον δημόσιο υπάλληλο; Και να γνωρίζει ότι έτσι και τα «πιάσει», δεν θα του πούνε «μπράβο ρε μάγκα!», αλλά θα φάει σουτ από την υπηρεσία, θα του κατασχεθεί η περιουσία και θα μπει «μέσα» για κατάχρηση δημοσίου χρήματος!
Υ/Γ
Όλα τα παραπάνω διαγράφονται εάν σε τέτοιες υπηρεσίες, διορίζονται όλοι με το… ζόρι!
*** Η φωτογραφία από το http://www.elesme.gr/.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου