Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Στα στριγκάκια λέμε «ναι» - στην κακομοιριά λέμε «όχι»!

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, εξέδωσε μία ανακοίνωση με την οποία πληροφορεί τον κόσμο για δύο τετραψήφιους αριθμούς τηλεφώνων (1571 και 1572) που τέθηκαν σε λειτουργία εν όψει της θερινής τουριστικής περιόδου και στους οποίους μπορεί να απευθυνθεί ο κάθε πολίτης που επιθυμεί να θέσει στη γνώση του ΕΟΤ τα παράπονα και τις καταγγελίες του.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του ΕΟΤ, «ειδική ομάδα έμπειρων στελεχών του οργανισμού διερευνά την ακρίβεια των καταγγελιών και με επιτόπιους ελέγχους επιβάλλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις». Και ερχόμαστε στο δηλαδή:
Εάν καταγγείλει κάποιος ότι ο χώρος εστίασης είναι καταβρώμικος, το κατάστημα είναι πολυτελείας μόνον ως προς τις τιμές, τα τραπεζοκαθίσματα έχουν αποκτήσει… ιστορική αξία, τα νύχια του ιδρωμένου σερβιτόρου έχουν «πένθος», η αγένεια έχει αντικαταστήσει το χαμόγελο, οι τουαλέτες είναι υποτυπώδεις και γενικά η γυφτιά είναι τέτοια που δεν υπήρχε ούτε στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’50, τότε τι θα συμβεί; Θα έρθουν οι ελεγκτές για… επιτόπιους ελέγχους; Γιατί δεν τους διαπράττουν από τώρα, κάνοντας μια βόλτα π.χ. στις τουριστικές πιάτσες της Αθήνας – ή έστω και εκεί που ευδοκιμούν στριγκάκια και γραβάτες… κυλοτέ!
Εάν πράγματι το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης ενδιαφέρεται για την πάταξη της κακομοιριάς, ας προχωρήσει τώρα σε επιτόπιους ελέγχους! Όμως, με την παρουσία δημοσιογράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου