Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Πρόστιμο παραδειγματισμού!

Ο νομάρχης βάζει πρόστιμο στο υπουργείο Περιβάλλοντος (Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων) για περιβαλλοντολογικές παραβάσεις! Αυτά μόνον στην Ελλάδα συμβαίνουν και μόνον από έναν τολμηρό νομάρχη σαν τον... Πειραιώς Ιωάννη (Μίχα)!
Η είδηση που ξάφνιασε αναφέρει ότι η Νομαρχία Πειραιώς, προχώρησε στην επιβολή προστίμου ύψους 60.000 ευρώ στο ΥΠΕΧΩΔΕ «για τη μη τήρηση προβλεπόμενων περιβαλλοντικών όρων στο οδικό έργο του Κηφισού ποταμού».
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Νομαρχίας Πειραιώς το πρόστιμο είναι το υψηλότερο δυνατό που μπορεί να βάλει νομάρχης σύμφωνα με τη νομοθεσία και επιβλήθηκε, γιατί το ΥΠΕΧΩΔΕ αν και έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια από την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου, δεν υλοποίησε μέτρα προστασίας των κατοίκων από τα υψηλά επίπεδα ηχορρύπανσης που αυτός προκαλεί. Ακόμα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «Η παράβαση για την οποία επιβλήθηκε το πρόστιμο δεν είναι η μόνη, που έχει καταγραφεί. Οι παραβάσεις από το ΥΠΕΧΩΔΕ των Περιβαλλοντικών Όρων του Οδικού Έργου στον Κηφισό είναι πολλαπλές»!

*** Κύριε Μίχα, μιά και μιλάμε για Πειραιά, ένα πρόστιμο προς τον Δήμο Πειραιώς για την ηχορρύπανση στην περιοχή του Τζανείου, ίσως να κρίνεται απαραίτητο... Άσχετα εάν ο κ. Φασούλας έχει εκλεγεί με το ΠαΣοΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου