Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Στασιμότητα ή αλλαγή...

«Αντιμετωπίζουμε σήμερα μία κρίση που απαιτεί συνολική αλλαγή στην αντίληψη και την συμπεριφορά όλων των παραγόντων του δημόσιου βίου, τον πολιτικό κόσμο, το συνδικαλιστικό κίνημα, τα ΜΜΕ, τον επιχειρηματικό κόσμο. Σήμερα η κυρίαρχη επιλογή είναι στασιμότητα ή αλλαγή*».
Αυτά δεν τα λέω εγώ, μήτε και κανένας… μπολσεβίκος! Τα είπε πριν μερικές ώρες ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημ. Δασκαλόπουλος στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής. Ο κ. Δασκαλόπουλος ο οποίος επανεκλέγεται και για τα δύο επόμενα χρόνια, συμπλήρωσε:
«Ο επιχειρηματικός κόσμος είναι έτοιμος να συνεισφέρει σε μία συμμαχία προόδου που θα επιλέξει και θα εφαρμόσει την αλλαγή».
Κατά τα άλλα, θα ήθελα να δω τον κ. Δασκαλόπουλο, ποιά θέση θα πάρει με το μποϋκοτάζ κατά της ακρίβειας που κηρύχθηκε για την Πέμπτη, σαν συνοδευτικό «πιάτο» στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Κι αυτό διότι στην ομιλία του τόνισε ιδιαίτερα ότι «τα μέλη μας οφείλουν να προωθούν ενεργητικά όλες τις πρωτοβουλίες για τον εκσυγχρονισμό της ίδιας της επιχείρησης και της επιχειρηματικότητας και να εφαρμόζουν με συνέπεια τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης». Και επεσήμανε: «Η ιδιωτική πρωτοβουλία οφείλει να κατακτήσει την ηθική πρωτοπορία. Μόνο έτσι θα μας ακούσει η κοινωνία, σε πείσμα όσων επιμένουν να μας δαιμονοποιούν!»…

* Επειδή οι λέξεις "στασιμότητα" και "αλλαγή" είναι κάπως αόριστες, μία συγκεκριμενοποίηση θεωρείται απαραίτητη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου