Σάββατο 5 Απριλίου 2008

Μην τυχόν ακουστεί κανένα... "ευχαριστώ"!

Την ερχόμενη Πέμπτη διεξάγεται στη Βουλή η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τα Σκόπια σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα θυμηθούμε εκείνο το σημιτικό «ευχαριστώ» προς τους Αμερικανούς, άσχετα εάν ο κ. Νικολά Σαρκοζύ συμπαραστάθηκε στην Ελλάδα. Η Γαλλία μπορεί να είναι ίσως η μοναδική χώρα της Ευρώπης που πάντα στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι γίνεται μόνον λόγω του... τρίπτυχου «Ελλάς - Γαλλία - Συμμαχία».
Υπάρχουν και τα οικονομικά συμφέροντα, όπως π.χ. η πρόταση που θα μας κάνει ο κ. Σαρκοζύ όταν έλθει τον Μάϊο στην Αθήνα. Θα είναι μάλλον για την ελληνική συμμετοχή στην γαλλοϊταλική παραγωγή φρεγατών. Και τα 3,5 δισ. ευρώ που θα δώσουμε για την συμμετοχή μας στο πρόγραμμα, όσο νά ‘ναι αξίζει και μία υποστηριξούλα!
Από την άλλη, ο κ. Τζωρτζ Μπους υποστηρίζει τα Σκόπια λόγω οικονομικών συμφερόντων και όχι επειδή κάποια «ξεφτέρια» του Λευκού Οίκου έχουν την διαστροφή να βιάζουν κρατίδια! Ευτυχώς όμως, διότι όσο και αν επιμένει ο κ. Μπους ο χρόνος αποδεικνύεται εχθρός του, για τον απλό λόγο ότι ήδη θεωρείται απερχόμενος πρόεδρος, με πιθανό διάδοχό του τον κ. Μπάρακ Ομπάμα, που ήδη έχει ταχθεί υπέρ των δικαίων της Ελλάδας. Δηλαδή, κάτι που δεν έχει κάνει ακόμη η κυρία Χίλαρυ Κλίντον...
Υπάρχει και το άλλο... Την 1η Ιουλίου η Γαλλία αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ό,τι και αν σημαίνει αυτό για τα Σκόπια, αλλά και την Ελλάδα, που κάποια στιγμή θα πρέπει
να σταματήσει να μισεί τον εαυτό της!
Την ερχόμενη Πέμπτη, λοιπόν, διεξάγεται στη Βουλή η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τα Σκόπια σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Ας ελπίσουμε ότι θα διατηρηθεί το επίπεδο. Λίγο δύσκολο βέβαια, αλλά ας γίνει μία προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου