Τρίτη 29 Απριλίου 2008

Τρίτη του Πάσχα: Η ημέρα της "προσγείωσης"...

Από την Πρωτομαγιά αυξάνονται οι τιμές των εισιτηρίων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Λίγες μέρες αργότερα, αυξάνονται τα κόμιστρα σε: ταξί, υπεραστικά ΚΤΕΛ, φορτηγά ΔΧ και βυτιοφόρα. Όσο για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια αυξήθηκαν πριν από την έξοδο του Πάσχα και ας μην αποκλείουμε και άλλη αύξηση μέχρι το καλοκαίρι... Τελικά, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου, πλήττει τους πάντες, εκτός των μισθοσυντήρητων. Απόδειξη; Όλοι πληρώνουμε αδιαμαρτύρητα!

Στη Μόσχα μεταβαίνει σήμερα ο Πρωθυπουργός, κ. Κώστας Καραμανλής, για επίσκεψη εργασίας και συνομιλίες (και) με τον απερχόμενο πρόεδρο, κ. Βλαντιμίρ Πούτιν. Κυρίαρχα θέματα ο αγωγός South Stream και η ονομασία των Σκοπίων.
Μετά το «κρέμασμα» που βλέπει να του κάνει ο Λευκός Οίκος, ο Καραμανλής φαίνεται ότι είπε στον Μπους πως «υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές»...

Δυσμενείς είναι οι προβλέψεις της Κομισιόν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, όπως φάνηκε κατά την χθεσινή δημοσίευση των εαρινών οικονομικών προβλέψεων.
Όποια και αν είναι η πορεία της οικονομίας, πάντα θα είναι «δυσμενής» - με τη χασούρα να την πληρώνουν οι πολλοί και τα κέρδη να αποκομίζουν οι ολίγοι...

Η συζήτηση για την σταδιακή μείωση του ορίου ηλικίας κατάταξης στο στράτευμα στα 18 έτη έως το 2012 επανέρχεται στο προσκήνιο με πρωτοβουλία του ίδιου του υπουργού Άμυνας, κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Η στράτευση στα 18 θα αφορά όλα τα Ελληνόπουλα, ή μήπως θα γίνεται επιλεκτικά και ανάλογα με την κοινωνική θέση ή την οικονομική κατάσταση του κληρωτού, όπως ακριβώς γίνεται τώρα με τις κατατάξεις; Και εάν ναι, με ποιά κριτήρια θα γίνονται οι κατατάξεις; Με τα ίδια που ισχύουν και σήμερα; Εάν δεν δούμε να στρατεύονται στα 18 και να υπηρετούν σε μάχιμες μονάδες γόνοι «προνομιούχων» Ελλήνων, τότε κάτι θα «μυρίζει»...

Η φετινή έξοδος δεν ήταν αναίμακτη. Σε 20 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα που έγιναν από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι, ενώ 26 τραυματίστηκαν βαριά και άλλοι 198 ελαφρά.
Σε τέτοιους δρόμους, με τέτοια έλλειψη μέτρων πρόληψης και με τόσο πολλούς επικίνδυνους οδηγούς, θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι ευτυχώς σκοτωνόμαστε λίγοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου