Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Κιπριοσ εβροβουλεφτισ θελι να γραφι ετσι!

«Μπουμπούκια» δεν έχουμε μόνον στα εδάφη μας, αλλά ο «μπαξές» του Ελληνισμού, παντού έχει να δείξει κάποιους που, για να ξεχωρίσουν ίσως, προβαίνουν σε εκδηλώσεις που μπορεί να φτάσουν έως και στο "βιασμό" της Γλώσσας των γλωσσών!
Άκουσον-άκουσον! Ο Κύπριος ευρωβουλευτής κ. Μάριος Ματσάκης εισηγήθηκε με επιστολή του στον υπουργό Παιδείας της Μεγαλονήσου κ. Ανδρέα Δημητρίου, την… απλοποίηση της γραφής της Γλώσσας μας, για να μειωθούν τα γράμματα από 24 σε 21.
Εάν δεν διάβαζα την είδηση στην έγκυρη
e-Liberta, δεν θα το πίστευα, γιατί είχα άλλη εντύπωση για τον κ. Ματσάκη και τους αγώνες του! Έγινε τέτοια πρόταση στην Κύπρο, εκεί όπου «ανασαίνει» η Γλώσσα μας; Ας περιμένουμε τώρα να δούμε, τι θα μας προκύψει στην… μοντέρνα και ανεκτικότατη Ελλάδα μας. Γιατί, δεν μπορεί το άτομο να έκανε αυτή την πρόταση μόνο και μόνο για να μας σπάσει τα νεύρα! Κάτι θα υπάρχει από πίσω...
Ένα ερώτημα: Αυτοί οι «κουτόφραγκοι» που έχουν 27 γράμματα, πώς και δεν τους ήρθε η ιδέα, να τα λιγοστέψουν.
Η απάντηση; Έτσι και τολμήσει κάποιος να αποπειραθεί και μόνον για να «αποπατήσει» π.χ. στην γαλλική γλώσσα, έχει να φάει το… οπωρολαχανικό της χρονιάς του! Τουλάχιστον.
*** Με ένα «κλικ» η… μεγάλη ιδέα του… Κιπριου εβροβουλεφτι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου