Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Πώς να σε χάσω Καλομοίρα;

Δεν αμφισβητείται η ποιότητα και η εντιμότητα του κ. Νικ. Γκαργκάνα. Μάλιστα, όταν δεν υπάρχουν οι τουλάχιστον εφάμιλλες γνώσεις με την σχετική εμπειρία, δεν είναι δυνατόν να κατακριθεί ή και να κριθεί η οικονομολογική του κατάρτιση, αλλά και η αποδοτικότητα του ανδρός.
Πάντως, ο κάθε φορολογούμενος πολίτης, που από τις συνεισφορές του εισπράττεται ο παχυλός μισθός του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, έχει το έννομο δικαίωμα, να κρίνει και να κατακρίνει το έργο τού κάθε δημοσίου υπαλλήλου, του κάθε κρατικού στελέχους.
Ο κ.
Νικόλαος Χ. Γκαργκάνας, από την ημέρα (14 Ιουνίου 2002) που ορίστηκε διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος (σ.σ. Από τον Σεπτέμβριο του 1996 ήταν υποδιοικητής της) έως σήμερα, πάντα καταφέρνει να προκαλεί την κοινωνία – ή με την κάθετη και ψυχρή γλώσσα της αλήθειας, ή και με δηλώσεις που κάπου δεν μπορούν να γίνουν και τόσο κατανοητές…
Όπως προχθές, που ενώπιον των βουλευτών της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, είπε ότι είναι «μύθος η κερδοφορία των τραπεζών»! Και όλοι χαμογέλασαν σκωπτικά..
Παράλληλα, ευτυχώς δεν αμέλησε να αναφερθεί στους πλειστηριασμούς των ακινήτων, που το 2007 έφτασαν τους 3.229, έναντι 1.014 το 2006. Όμως, δικαιολόγησε αυτή την αύξηση λόγω της αντίστοιχης αύξησης της χορήγησης δανείων. Ίσως να του διέφυγε, πως υπάρχει μία φοβερή ανέχεια στον κόσμο, ότι η στέρηση έχει σκαρφαλώσει στα «ρετιρέ», πως όλο και πυκνώνουν οι άνθρωποι που πάνε και μαζεύουν τα πεταμένα φρούτα και λαχανικά από τις Λαϊκές, ότι η ανεργία πλήττει χιλιάδες σπιτικά και πως ο εργαζόμενος πληρώνεται με δραχμές και ο καταναλωτής πληρώνει με ευρώ! Αυτό το τελευταίο, δεν ξέρω γιατί το παραμελούν όλοι οι περί των οικονομικών…
Τι άλλο να πει κανείς… Χρειάζονται ιδιαίτερα masters και σπουδές σε Harvard και Yale, για να αντιληφθεί κάποιος, ότι τέτοιου είδους Οικονομία δεν κάνει ούτε για… σαλεπιτζίδικα; Πώς να πάει η Οικονομία, όταν το συνολικό εισόδημα των πολλών, είναι πολύ μικρότερο από το συνολικό εισόδημα των ολίγων; Με δυό λόγια, όταν συγκεντρώνεται ο πλούτος σε λίγα χέρια; Και είναι γνωστό το τι συμβαίνει όταν εξαφανίζεται η μεσαία τάξη… Όταν της στερήσεις το ΙΧ της, όταν της κόψεις το κινητό της, όταν δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα για να δει την... Καλομοίρα στην Eurovision, όταν δεν πάει διακοπές το καλοκαίρι, όταν κάνει Πάσχα με σουβλάκια. Το… 1789 δεν είναι μακριά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου