Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Έτσι... τιμάμε τους Ήρωες!

Έχουν περάσει 34 χρόνια και ακόμη η Ελλάδα δεν τίμησε τους ήρωες της Κύπρου – τα παιδιά που έστειλε στο μαρτυρικό νησί, για να ποτίσουν με το αίμα τους την ανεξαρτησία της Μεγαλονήσου. Η αδιαφορία της πολιτείας απέναντι σε αυτούς τους ήρωες είναι σκανδαλώδης. Καμμία κυβέρνηση δεν έσκυψε επάνω τους – κανένας δεν σεβάστηκε την αυτοθυσία τους.
Όσοι χάθηκαν ή βρίσκονται στη Μακεδονίτισσα (νεκροταφείο ηρώων στη Λευκωσία), ή έχουν γίνει λίπασμα για την κυπριακή γη, ή βρίσκονται κάπου αλλού…
Υπήρξαν και κάποιοι που γύρισαν – άλλοι τραυματισμένοι και χωρίς πόδια και όσοι αρτιμελείς με φανερά ψυχολογικά προβλήματα.
Χθες, αυτοί οι ΗΡΩΕΣ συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομίας, διαμαρτυρήθηκαν σιωπηρά, ανήρτησαν ένα πανώ που έγραφε «Είμαστε ήρωες. Μας καταντήσατε επαίτες!» και αφού είδαν ότι τους «έγραψαν» αποχώρησαν.
Τουλάχιστον, κάποιος να τους πει ανοιχτά «είστε κορόϊδα!», για να μάθουν τα παιδιά μας ότι άλλοι πολεμάνε και άλλοι ‘κονομάνε. Οί ήρωες πετιώνται στα σκουπίδια και η ζωή εν Ελλάδι, ανοίγει τα πόδια της σε αλήτες, οσφυοκάμπτες, ρεμάλια και γελοίους.
Οι Έλληνες κομάντος του 1974, είδαν τη ζωή να περνάει δίπλα τους και να τους αφήνει πίκρα, εξαθλίωση και δυστυχία. Μακάρι, η περίπτωσή τους, μην τυχόν και… μαθευτεί από τις νέες γενιές. Ο νοών – νοείτο... Ντροπή ΜΑΣ.
Υ/Γ
1. Μιά και μιλάμε για Κύπρο, ένα κλικ στη μνήμη εκείνων που χάσαμε, ένα άλλο κλικ για τους αγνοούμενους της ΕΛΔΥΚ και ένα τρίτο κλικ για το χαμογελαστό παιδί του λόχου, που αγνοείται…
2. Συγχαίρω το
press-gr και το kourdistoportocali, που αναφέρθηκαν στην είδηση για τις προδομένες «σειρές»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου