Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Το κράτος… λατρεύει τους ΙΧήδες!

Το θέμα της Οδικής Ασφάλειας απασχολεί τη Βουλή και δεν γνωρίζω εάν μιλάνε γενικά για οδική ασφάλεια και όχι μόνον για το πόσους υπαλλήλους πρέπει να διαθέτει μία εταιρεία οδικής βοήθειας.
Αν και υποψιάζομαι πως βρίσκομαι εκτός… θέματος, αποπειρώμαι αν εκφράσω μία απορία μου σχετική με τις ζώνες ασφαλείας και την αναλγησία που δείχνει το κράτος έναντι εκατομμυρίων πολιτών, σε αντίθεση με την υπερευαισθησία του για τους ΙΧήδες.
Δηλαδή, με το να υποχρεώνει τους ΙΧήδες να φοράνε ζώνες ασφαλείας, το κράτος δεν κρύβει το μεγάλο ενδιαφέρον του για τη ζωή και την σωματική τους ακεραιότητα.
Αντίθετα, το κράτος δείχνει να αδιαφορεί για εκατομμύρια πολίτες, οι οποίοι χωρίς ζώνες ασφαλείας είναι επιβάτες ή οδηγούν φορτηγά, λεωφορεία, ταξί, αστυνομικά και δημοτικά περιπολικά, στρατιωτικά οχήματα, υπουργικά αυτοκίνητα και άλλα υπεράνω του νόμου τετράτροχα.
Στην περίπτωση που το κράτος δεν δείχνει παντελή αδιαφορία, για τον αστυνομικό του περιπολικού, για τον οδηγό του λεωφορείου, για τον φορτηγατζή, για τον ταξιτζή, αλλά και για τα εκατομμύρια των επιβατών, τότε οι κλήσεις της Τροχαίας που πέφτουν (επειδή κάποιος δεν φοράει ζώνη στο κέντρο της Αθήνας!) είναι αδικαιολόγητες και δεν αποτελούν αποκλειστικά και μόνον «χαράτσι»! Διαφορετικά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου